Adunarea Generală a Sindicatului Autoturisme Dacia

Ca în fiecare an, în ianurie a avut loc Adunarea Generală a Sindicatului Autoturisme Dacia. Au fost prezenți la acest eveniment important reprezentanții celor 14 509  de membri ai SAD. Ordinea de zi a Adunării Generale a avut următoarele puncte pe ordinea de zi:

  • Raport de activitate al Consiliului Sindicatului Autoturisme Dacia pe anul 2021;
  • Raportul Comisiei de Cenzori;
  • Proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2022;
  • Proiectul Programului de hotărâri al Adunării Generale a Sindicatului Autoturisme Dacia 2022.

Liderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Viorel Ungureanu, a prezentat Raportul de activitate al Consiliului Sindicatului Autoturisme Dacia pe anul 2021, din care cele mai importante puncte au fost:

În anul 2021, Sindicatul Autoturisme Dacia a participat la negocierea contractelor colective de muncă la următoarele societăți: SC Automobile Dacia SA, SC R.M.R. SA, SC Adient Jit + Metal, SC Adient Trim, SC Leoni Pitești, SC Metal Impex, SC M.C.I., SC Piroux, SC EURO APS, SC Cortubi, SC Valeo Sisteme Termice, SC T.F.M. Metal, SC Mechrom, SC Eurest. La toate societățile comerciale negocierile Contractelor Colective de Muncă s-au derulat cu rezultate pe care membri noștri le-au acceptat.

Conform Bugetului de venituri și cheltuieli au fost acordate ajutoare sociale și de deces în valoarea totală de 1 103 300 lei, din care 540 500 lei ajutoare de boală și 562 800 lei ajutoare deces.

Comisia Sport Turism a soluționat cerereile de bilete de odihnă și tratament ale salariaților de la Dacia și furnizori. Astfel, au beneficiat de bilete de odihnă și tratament un număr de 3932 de salariați de la Dacia și furnizori după cum urmează: Dacia și RMR – 3519 salariați, furnizori Dacia – 413 salariați.

.

După epuizarea punctelor de pe ordinea de zi au urmat discuții și votarea materialelor prezentate care au fost aprobate cu unanimitate de voturi. Cu prilejul Adunării Generale a Sindicatului Autoturisme Dacia din 17 ianuarie se poate spune că a demarat un nou an sindical, provocările din acest an fiind deosebite având în vedere contextul economic și pandemic în care ne aflăm.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *